praktijk

Praktijklessen rijbewijs B


Je kan starten met praktijklessen vanaf je 17e verjaardag. Om te kunnen starten met de praktijklessen is het niet noodzakelijk om al geslaagd te zijn voor het theoretisch rijexamen. Het theoretisch rijbewijs is wel nodig om je voorlopig rijbewijs te kunnen aanvragen.


Rij-plus heeft niet alleen aandacht voor jou als leerling, maar ook je eventuele begeleider staat bij ons in de schijnwerper. Wij vinden het wenselijk dat de begeleider ook minstens 1 les meevolgt. Niet alleen om te zien wat jou vorderingen zijn, maar ook en vooral om te informeren wat er van de begeleider verwacht wordt tijdens de stageperiode.

Corona update 30/4/2020: in het kader van de corona maatregelen mag er geen begeleider mee tijdens de rijles.


Praktijklessen worden altijd gegeven per 2 uur.

De examenbegeleiding bestaat uit ongeveer 1 uur voorafgaand rijden en aansluitend het praktisch examen. Wij willen je op die manier optimaal voorbereiden voor het examen.


Prijs praktijkles: 57,50 € per uur (inclusief 21% BTW)


Examenbegeleiding rijbewijs B: 115,- € (inclusief 21% BTW), retributie voor het praktijkexamen moet door de leerling betaald worden aan het examencentrum.


Praktijklessen worden gegeven van maandag tot en met vrijdag tussen 8 uur en 22 uur en op zaterdag tussen 8 uur en 18 uur.