Automaat

Leren rijden in een automaat ..................

.................. waarom niet?Het is ouderwets om te denken dat je het best in een handgeschakelde auto leert rijden.

Meer dan de helft van de nieuw verkochte auto’s zijn inmiddels automaat en meer en meer modellen zijn uitsluitend leverbaar als automaat.


Enkele grote voordelen van een automaat:

– zeer comfortabel, altijd schokvrij rijden en veel ontspannender in druk verkeer

– veilig, alle aandacht kan gegeven worden aan het rijden en de handen kunnen altijd aan het stuur blijven

– minder brandstofverbruik, een moderne automaat verbruikt minder dan een handgeschakelde auto omdat altijd automatisch de juiste versnelling gekozen wordt

– vlotte acceleratie, geen stress meer bij het oprijden van drukke kruispunten of rotondes.


Een enorm groot voordeel bij het leren autorijden met een automaat is dat vanaf les 1 de volledige aandacht is voor een veilig en defensief rijgedrag. Met een handgeschakelde auto is er bij de eerste lessen door de leerling hoofdzakelijk aandacht voor het schakelen. Wat er buiten de auto gebeurd ontgaat vrijwel volledig aan de aandacht van de leerling.


Om de leerlingen te stimuleren om over te stappen naar een voertuig met een automatische versnellingsbak maakt Rij-plus vanaf nu een onderscheid in de tarieven voor lessen met een handgeschakeld voertuig en een voertuig met automatische schakeling.


Een combinatie is uiteraard ook altijd mogelijk. Voor het pakket van 20 uur kunnen er bijvoorbeeld 10 uur les gegeven worden in een automaat en 10 uur in een handgeschakelde auto.